15 Nisan 2017 Cumartesi

Göz Kuruluğu Nedir ?

Göz Kuruluğu Nedir ?


            Gözyaşı gözlerin sağlıklı olması açısından çok büyük önem taşımaktadır. Göz kırpma hareketi yapılırken de gözyaşı aktif rol alarak daha rahat bir şekilde bu hareketi yapmamızı sağlamaktadır. Gözün rahat bir şekilde nemli olarak kalmasını sağlayan gözyaşı bazen gözü yeterli miktarda ıslatamaz. İşte bu durumlarda göz kuruluğu meydana gelmektedir. Gözlerin sağlıklı olmasını sağlayan gözyaşının iki farklı şekilde üretim biçimi bulunmaktadır.

 - Göz yüzeyinin sürekli olarak nemli tutulmasını sağlamak için az miktarda üretilmesi durumunda salgılanması
 - Duygusal dalgalanmalar nedeni ile yaşanan üzüntülü durumlarda üretilen gözyaşı şeklinde olmaktadır.

 GÖZ KURULUĞU BELİRTİLERİ NELERDİR?

                     

            Önemsenmesi gereken göz hastalıklarından birisi olan göz kuruluğu genellikle ilerleyen yaş ile birlikte ortaya çıkmasına rağmen son zamanlarda her yaştan kişide görülebilir duruma gelmiştir. Sağlıklı bir göz yapısında gözyaşı sürekli olarak üretilirken göz kuruluğu yaşanan durumlarda bu mümkün olmamaktadır. Peki göz kuruluğu neden olur ve belirtileri nelerdir? Bilinmesi gerekmektedir. Göz kuruluğu belirtileri aşağıda maddeler halinde bulunmaktadır.

 *Gözlerde batma ve yanma hissinin kuvvetli olması
 *Gözlerde ciddi anlamda kaşıntı
 *Gözlerin sulanması
 *İpliksi bir çapağın gözlerin içinden ve dışından çıkıyor olması
 *Kontak lens kullanımının çok zorlaşması

 GÖZ KURULUĞU NEDEN OLUR?


            Toplumda çoğu insanda bulunan göz kuruluğu şikâyeti çok can sıkıcı olmaktadır. Bu nedenle yukarıdaki belirtilerden bir ya da birkaçına sahip olanların doktora gitmesi gerekmektedir. Peki, göz kuruluğu neden olur? Yaşla birlikte azalan gözyaşının üretilmesi göz kuruluğuna neden olmaktadır. Kadınları daha çok esir alan göz kuruluğu rahatsızlığı menopoz sonrasında daha çok görülmektedir. Öncelikler göz kuruluğu neden olur bilinmesi gerekmektedir. Göz kuruluğunun başka rahatsızlıklar ile de bağlantısı olabilmektedir. Pek çok ilaç kullanımı da göz kuruluğu oluşumuna zemin hazırlamaktadır. Bu nedenle ilaç kullanımı konusunda uzman doktora bilgi verilmesi gerekmektedir.

 GÖZ KURULUĞU TEDAVİSİ NASIL OLUR?


            Çok fazla insanın bu hastalıktan müzdarip olması sebebi ile en çok merak edilen soru göz kuruluğu nasıl geçer? Şeklinde olmaktadır. Birçok bitkisel tedavi yöntemlerinin olmasına rağmen göz kuruluğu nasıl geçer konusunda uzman doktordan destek alınması gerekmektedir. Göz kuruluğu nasıl geçer diye öğrendikten sonra yapılan uygulamalar ve kullanılan damlalar ile rahatlama söz konusudur. En çok tercih edilen ilaçlar suni gözyaşı damlaları olmaktadır.


EmojilerEmojiler